Drie sportieve evenementen in Olst-Wijhe gecombineerd tot Buutenshuus Bewegen festival

OLST – Het project ‘Buutenshuus Bewegen’ in Olst-Wijhe, oftewel bewegen in de buitenlucht, is weer terug. Ut Huus heeft onder de naam het ‘Buutenshuus Bewegen festival’ drie sportieve evenementen voor alle leeftijden aan elkaar gekoppeld: het Kerkpleinfestival Wesepe (14 mei), Festival aan de IJssel Olst (15 mei) en ’t SPOC festival Wijhe (9, 10 en 11 juni).

“Deze festivals zijn bedoeld om inwoners van Olst-Wijhe na corona elkaar weer te kunnen laten ontmoeten,” vertelt projectleider Benno Hubner (ut Huus). “We willen mensen niet alleen prikkelen met sport, maar ook met kunst en cultuur en entertainment.”

Het programma begint op zaterdag 14 mei met een survivalclinic voor volwassenen op het kerkplein in Wesepe. Tussen 10.00 en 15.00 uur komen er daar meerdere hindernissen te staan, die iedereen mag uitproberen. De organisatie is in handen van Survival Club Wesepe. Op zondag 15 mei volgt het Festival aan de IJssel in Olst. Dat wordt georganiseerd door ut Huus en Sport Olst. Die dag zijn er tussen 10.00 en 15.00 uur meerdere beweegactiviteiten bij het Calisthenicspark aan de IJssel in Olst (bij het pontje). Daar wachten diverse hindernissen en workouts. Kinderen kunnen bovendien meedoen aan een gratis obstacle run. Elk uur is er en nieuwe ronde. Per keer is er plek voor 25 kinderen. Opgave (niet verplicht) via kai@sportolst.nl of b.hubner@uthuus.nl. Verder zijn er nog verschillende andere activiteiten. Denk aan bamboestiek (bouwen met bamboe), een wandeling gecombineerd met mindfulness en een singlefeestje (muziek vanaf vinyl; iedereen mag de platenbakken induiken). Overigens zijn er daar het hele weekend activiteiten. Op vrijdag kan iedereen meedoen aan wijnyoga (inschrijving is al vol). Op zaterdag zijn er bovendien verschillende obstacle runs voor volwassenen. Om 10.00 en 10.30 uur begint de 3 km run; om 11.00, 13.00, 13.30 en 14.00 uur is er gelegenheid om te starten aan de 6 km. Deze afstanden zijn allemaal bedoeld voor de recreanten. Om 15.00 uur volgt nog een 6 km voor de ‘competitors’. Opgave via kai@sportolst.nl. De deelnamekosten bedragen 25 euro (alle runs).

SPOC-park

Tenslotte wordt van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 juni gevierd dat het SPOC-park in Wijhe anders is ingericht. Op donderdag zijn er na schooltijd (van 14.00 tot 17.00 uur; tijden onder voorbehoud) allerlei sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen uit het basisonderwijs (ook ouders en andere belangstellenden zijn welkom). Vrijdagavond is er tussen 19.00 en 22.00 uur een jeugddisco (voortgezet onderwijs) gecombineerd met creatieve activiteiten. Zaterdag presenteren de gebruikers van het SPOC-park zich aan het publiek. Zo is er onder andere een beachvolleybaltoernooi, een pumptrackbaan (een circuit voor BMX’ers), een hindernisparcours voor free-runners en nog veel meer.
Het programma duurt die dag van 13.00 tot 20.00 uur. Tijden onder voorbehoud. Meer info op www.uthuus.nl. Voor al deze activiteiten is opgave vooraf niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.