Dodenherdenkingen in Olst en Wijhe

OLST/WIJHE – Ook in de gemeente Olst-Wijhe zijn er op woensdag 4 mei twee programma’s rondom de Dodenherdenking: een in Olst en een in Wijhe.

In Olst is dit jaar geen herdenkingsbijeenkomst. Wel vertrekt er om 19.30 uur een stille tocht vanaf het Kerkplein naar het monument aan de Droststraat. De tocht wordt vooraf gegaan door trommelslagers van de Olster Harmonie. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten. Om 20.00 uur volgt de Dodenherdenking bij het monument, met medewerking van de Olster Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe en een aantal schoolkinderen. Burgemeester Ton Strien houdt een toespraak, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Bij het monument vertelt Irina Popova hoe zij 19 jaar geleden vanuit Oekraïne naar Nederland is verhuisd en wat de impact van de oorlog in Oekraïne op haar en haar familie is. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.

Wijhe

Het programma in Wijhe begint om 19.00 uur met een herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk (Kerkstraat). Deze bijeenkomst is voorbereid door de oecumenische taakgroep en heeft het thema ‘Vrijheid in verbondenheid’. Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Om 19.35 uur vertrekt er een stille tocht vanaf de kerk naar het monument aan de Stationsweg / Oranjelaan voor de dodenherdenking. De Stille Tocht wordt voorafgegaan door de Wijhese Harmonie. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten. Om 20.00 uur volt de Dodenherdenking met medewerking van de Wijhese Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe, jeugdleden van Wijhe ‘92 en een afvaardiging van de Wijhese schoolkinderen. Locoburgemeester Marcel Blind houdt een toespraak. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.