Dodenherdenking en expositie in Lettele

Dodenherdenking en expositie in Lettele

LETTELE – Ook in Lettele vindt er op woensdag 4 mei weer een Dodenherdenking plaats. De ceremonie start om 19.30 uur bij het monument op het kruispunt. Op het programma staan liederen, gedichten en muziek.

Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus volgt de kranslegging. Daarna bestaat er gelegenheid om bloemen te leggen. De bezoekers krijgen daartoe allemaal een roos aangeboden, maar mogen ook eigen bloemen meenemen. Na afloop staat de koffie klaar bij café restaurant De Koerkamp. Daar is dan ook de tentoonstelling ‘Lettele 1940-1945’ te zien. Die bestaat onder andere uit foto’s van het bevrijdingsfeest, voedselbonnen, persoonsbewijzen, informatie over militairen uit Lettele, restanten van een neergestort vliegtuig en oorlogsverhalen. De tentoonstelling is op 4 mei geopend van 15.00 tot 19.00 uur (en na afloop van de dodenherdenking tot 21.30 uur) en op 5 mei van 12.00 tot 20.00 uur. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.