De Veroordeling bij FilmHuisRaalte

De Veroordeling bij FilmHuisRaalte

RAALTE – FilmHuisRaalte vertoont op vrijdag 6 mei de film ‘De Veroordeling’ in het Annahuis. Het verhaal van deze Nederlandse speelfilm handelt over de Deventer moordzaak.

Journalist Bas Haan is in eerste instantie overtuigd van de onschuld van fiscaal-juridisch adviseur Ernest Louwes, die vastzit voor de in september 1999 in Deventer gepleegde moord op de weduwe Jacqueline Witenberg. Succesvol stelt Haan de aanvankelijke bewijsvoering aan de kaak. Maar als Louwes alsnog wordt veroordeeld op basis van DNA-bewijs, gaat mediapersoonlijkheid Maurice de Hond zich vanaf 2005 met de zaak bemoeien en wijst via een breed uitgemeten media-offensief ‘klusjesman’ De Jong als alternatieve schuldige aan. Bas Haan besluit uit te zoeken hoe de vork in de steel zit. Intussen is De Jongs leven door de aantijgingen van De Hond ernstig beschadigd. Hoe verdedig je je tegen zo’n mediamachine? Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 7 euro (vrienden van FHR krijgen 2 euro korting). Kaarten zijn te bestellen via filmhuisraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.