David van Reybrouck naar Holstohus

0227903_David.jpg
.

OLST – David van Reybrouck is op woensdag 1 juni te gast bij ’t Nut Olst in het Holstohus. Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Mariël Haggeman, kunsthistoricus en werkzaam als journalist bij de NOS, interviewt hem over zijn boeken. Van Reybrouck won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

In zijn meest recente boek ‘Revolusi: een levende geschiedenis’ kijkt Van Reybrouck met andere ogen naar Nederlands-Indië. De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid? Van Reybrouck legt uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde.
Eerder schreef hij onder andere het fel besproken ‘Tegen verkiezingen’. Daarin presenteert Van Reybrouck een voorstel voor een echte democratie. De sleutel naar een bestuursvorm waarbij het volk zich werkelijk uitspreekt, ligt volgens hem in het democratische beginsel van het klassieke Athene: loting.
Aanvang is om 20.00 uur. Tickets kosten 15 euro (leden van ’t Nut 12,50 euro). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nutolstdeventer.nl. Boekhandel Korten is aanwezig om boeken van hem te verkopen. Van Reybrouck zal deze avond ook signeren.

David van Reybrouck. Foto: Frank Ruiter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.