Certificaat Samen dementievriendelijk voor Van Boxtel Hoorwinkels

0228140_Certificaat.jpg
.

RAALTE – Alle medewerkers van Van Boxtel Hoorwinkels hebben de training ‘Samen Dementie­vriendelijk: goed omgaan met dementie’ van Alzheimer Nederland gevolgd. Ook het team van Van Boxtel hoorwinkel aan De Plas 3 in Raalte deed mee. Recentelijk nam directeur Paul Vondenhoff het certificaat ‘Samen dementievriendelijk’ in ontvangst.

“Als je weet dat bijna een op de tien mensen die bij ons een uitgebreide hoormeting komt doen een vorm van dementie heeft, dan weet je hoe belangrijk het is dat we de signalen herkennen en er goed mee omgaan”, vertelt Vondenhoff. “Daarom hebben we als partner van Alzheimer Nederland dit onderwerp prioriteit gegeven. Nu kunnen onze medewerkers bij mensen in de winkel en aan de telefoon signalen van dementie herkennen. Ze kunnen het bespreekbaar maken én de juiste service geven.”
De kans om de diagnose dementie te krijgen stijgt als je ouder wordt. Eén op de vijf krijgt het. Doordat vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen, is dat bij hen zelfs één op de drie. In Raalte wonen nu 740 mensen met dementie, zo stelt Van Boxtel Hoorwinkels. “De prognose is dat die groep groeit naar 840 in 2025 en naar 1700 in 2050. Service- en dienstverleners moeten daar rekening mee houden.” De keten roept ook andere winkeliers en ketens op om de training te volgen.

Foto: Paul Vondenhoff neemt namens alle medewerkers van Van Boxtel hoorwinkels het certificaat Samen dementievriendelijk in ontvangst van Alzheimer Nederland. Foto: Suzanne Zandvoort/Van Boxtel hoorwinkels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.