CDA stelt vragen over asielopvangplannen in De Lantaren

DALFSEN – CDA Dalfsen gaat vragen stellen over de plannen om vijftig alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv’s) op te vangen in het voormalige restaurant De Lantaren in Lemelerveld.

Tijdens de raadsvergadering van maandag 30 mei staat de raadsmemo over de bereidheid tot medewerking aan een verkenning van het COA op de agenda. “We krijgen veel vragen en er heerst onrust onder de inwoners. Juiste informatie over de verkenning en het te doorlopen proces is hierin van groot belang”, zo laat de partij weten.
De CDA wil dan ook tijdens deze vergadering een aantal vragen stellen: Wanneer is er duidelijkheid over de resultaten van de verkenning; Duurt dat weken of eerder maanden; Wanneer is er een nieuwe informatiebijeenkomst voor betrokkenen (en worden dan ook alle inwoners van Lemelerveld en het aangrenzende gebied in Raalte in gelegenheid gesteld om langs te komen) en hoe staat het college tegenover het actief betrekken van inwoners en maatschappelijke organisaties bij de verkenning en mogelijke vervolgstappen? Daarnaast wil het CDA ook weten voor hoe lang de Lantaren, als alles doorgaat, wordt gebruikt als opvanglocatie. “Er wordt in de memo gesproken over minimaal vijf jaar: betekent dit dat het ook een veel langere periode kan worden. Zo ja, waar moeten wij dan aan denken?” Verder wil het CDA, gezien de zorgen die er bestaan over overlast en onveiligheid, weten wat elders in het land de ervaringen zijn. Tenslotte stelt het CDA dat een locatie met meer buitenruimte voor vrijetijdsbesteding geschikter zou zijn. De partij wil dan ook weten hoe het college daarover denkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.