Boek over uithuisplaatsingen gepresenteerd bij ‘t Zwervel

WIJHE – Op de internationale Dag van het gezin, 15 mei, presenteerde ATD Vierde Wereld samen met uitgeverij Elikser het nieuwe boek: ‘Recht op bescherming van het gezin’. Dat gebeurde bij ’t Zwervel in Wijhe. Het boek bevat verhalen van mensen die als kind of ouder met uithuisplaatsing te maken kregen.

Henk Meijer overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester Ton Strien. Henk kent het leven in een tehuis uit eigen ervaring en werkte met een tiental anderen mee aan het boek. Schrijfster Annie van den Bosch vertelde hoe het boek tot stand is gekomen en welke voorstellen de ouders doen om situaties van onrecht, onmacht en beschadiging van levens te voorkomen. Jozé Kersten sprak namens iemand die met haar ouders heeft meegewerkt aan het boek. “In de hulpverlening en in procedures bij de rechter is vaak geen aandacht voor de gevoelskant van gedrag en woorden. De onderliggende pijn, waardoor mensen soms verslaafd of gewelddadig raken, wordt vaak niet gezien. Veel ondersteuning bij opvoeding schiet tekort, is oppervlakkig omdat de hulpverleners zelf niet kennen wat de gezinnen meemaken.”
Het boek (à 22,50 euro) is verkrijgbaar bij Primera in de Langstraat, op ‘t Zwervel aan de Raalterweg 19 (op afspraak via 0570-521999) en via www.atd-vierdewereld.nl. Bestellen bij de boekhandel (ISBN 978-94-6365-438-8) of via de uitgever kan ook: www.elikser.nl/recht-op-bescherming-van-het-gezin.htm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.