Werkgroep Olst-Wijhe geeft Warmte wil minima helpen met energiekosten

OLST/WIJHE – De nieuwe werkgroep Olst-Wijhe geeft Warmte wil hulp bieden aan mensen met een laag inkomen die problemen hebben om hun energierekening te betalen. Het kabinet heeft al besloten tot een tegemoetkoming in de kosten die dit met zich meebrengt, maar die is in een flink aantal gevallen niet toereikend, zo laat de werkgroep, een initiatief van de gezamenlijke kerken in Olst-Wijhe, weten. “Dit is vooral slecht nieuws voor de mensen met een laag inkomen. Zij hebben meestal ook geen reserves waaruit extra energiekosten betaald kunnen worden.”

De werkgroep vraagt iedereen die de energiecompensatie niet nodig heeft om een geldbedrag te doneren op NL63 RABO 0348 7289 56 ten name van Noodfonds Meester Geertshuis onder vermelding van Olst-Wijhe geeft Warmte. Het Meester Geertshuis is een ANBI instelling: giften zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Met dat geld kunnen de minima dan weer worden geholpen. Alle giften komen volledig ten goede aan de mensen die een aanvraag doen en voldoen aan de richtlijnen.
De bijdrage is bedoeld voor huishoudens die zelf een energierekening betalen en in de problemen komen door stijgende energieprijzen en de hoge inflatie. Het gaat om mensen met een inkomen tot 120 procent van het bestaansminimum. De volgende netto maandbedragen worden gehanteerd:
1.244,54 euro (alleenstaand) en 1.777,92 euro (gehuwd/samenwonend). Iedereen kan tot en met 5 mei 2022 een aanvraag indienen. Mail daarvoor naar olstwijhegeeftwarmte@gmail.com. In de antwoordmail wordt gevraagd om een aantal gegevens aan te leveren. Het gaat hierbij om inkomensgegevens van de volwassene(n) in het huishouden en een bewijs van betaling van een recente energierekening. Voor inwoners met een uitkering en minimaregelingen van de Gemeente Olst-Wijhe is er een vrijstelling van giften tot een totaalbedrag van 1200 euro per kalenderjaar mogelijk. Overleg dus wel met een inkomensconsulent om de situatie te beoordelen.
Mail voor meer informatie naar olstwijhegeeftwarmte@gmail.com of bel mob. 06-21827310.Inloopspreekuren

Daarnaast houdt Olst-Wijhe geeft Warmte op diverse momenten inloopspreekuren in het Holstohus in Olst, het Noaberhuus in Wijhe en de Beukenoot in Wesepe. Daarbij zijn ook mensen die niet via e-mail wensen te communiceren welkom. Zij dienen dan wel een legitimatie, bewijs van inkomen en bewijs van betaling van een recente energierekening mee te nemen. De spreekuren bij het Holstohus zijn op de dinsdagen 12, 19 en 26 april van 10.00 tot 12.00 uur; bij het Noaberhuus op de vrijdagen 15, 22 en 29 april van 14.00 tot 16.00 uur en in de Beukenoot op de dinsdagen 19 en 26 april en 3 mei van 11.00 tot 12.00 uur.Daarnaast zitten medewerkers van Financiën De Baas voorlopig elke vrijdag klaar in het Holstohus (9.00 tot 11.00 uur) en elke dinsdag in het gemeentehuis in Wijhe (9.00 tot 11.00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.