Weer traditionele Dodenherdenking in Wijhe

Weer traditionele Dodenherdenking in Wijhe

WIJHE – De afgelopen twee jaar heeft het Verenigd Comité Wijhe in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de videogroep Olst-Wijhe digitaal aandacht besteed aan de dodenherdenking. Nu het qua coronamaatregelen weer kan dit jaar zal de dodenherdenking op de vertrouwde manier plaats vinden.

In de Nicolaaskerk begint op 4 mei om 19.00 uur een bijeenkomst met als thema ‘Vrijheid in verbondenheid’. Die is voorbereid door de oecumenische taakgroep en muzikale medewerking komt van de Wijhese Harmonie. Na deze bijeenkomst volgt een stille tocht (via de Kerkstraat, Langstraat en Oranjelaan) naar het herdenkingsmonument aan de Stationsweg. Langs de Oranjelaan staan spelers van Wijhe “92 met fakkels. Wethouder Blind houdt een toespraak bij het monument. Daarnaast dragen schoolkinderen gedichten voor. Lleden van scoutinggroep Kornet van Limburg Stirum assisteren bij het leggen van de kransen en bloemen. Iedereen is welkom.