Weer Fundatie Summer Stage bij Kasteel het Nijenhuis

0225871_Summer_Stage12_juniMINKA©_Mike_Jurriën_Middel.jpg
.

ZWOLLE/HEINO/WIJHE – Museum de Fundatie en Hedon Zwolle presenteren van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni voor de tweede keer het Fundatie Summer Stage bij Kasteel het Nijenhuis tussen Heino en Wijhe. Drie dagen is er muziek. Op vrijdagavond 10 juni treedt het Yuri Honing Acoustic Quartet op; op zaterdag 11 juni zangeres Karsu en op zondag 12 juni Masters of Music ArtEZ en Minka. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Yuri Honing is een van Nederlands bekendste saxofonisten. Met zijn album ‘Bluebeard’ heeft hij een soundtrack gemaakt bij het duistere volksverhaal over Blauwbaard, een edelman en seriemoordenaar. Jazz vormt het vertrekpunt, maar Honing verkent verschillende genres. Hij brengt zijn muziek ten gehore met zijn drie andere muzikanten (piano, contrabas en slagwerk). De muziek wordt vergezeld door een multimediale installatie in de Tuinzaal van Kasteel het Nijenhuis, met schilderijen en video-art van Mariecke van der Linden. In het voorprogramma staat singer-songwriter Robin Scherpen. Aanvang is om 19.00 uur. Het Yuri Honing Acoustic Quartet begint om 20.00 uur. Tickets kosten 29 euro. Dat is inclusief een museumkaart van 14 euro.
Zangeres en pianiste Karsu treedt over de hele wereld op met haar unieke mix van pop, jazz en Turkse muziek. Ze stond al drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. Eind oktober staat Karsu in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Maar voor het zover is, speelt ze eerst in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis tijdens Summer Stage 2022. Aanvang is om 20.00 uur. Tickets kosten 29 euro. Dat is inclusief een toegangskaart voor het museum van 14 euro.

Electropop

Zondagmiddag begint het programma om 13.00 uur met de Masters of Music van ArtEZ (oftewel studenten van de Master of Music van het ArtEZ conservatorium) en als afsluiter (om 15.30 uur) tintelfrisse electropop met een vrolijk rock-‘n-roll gevoel van het Deventer poptalent Minka. Gewapend met gitaar en begeleid door beats daagt ze haar publiek uit om buiten de gebaande paden te denken. Minka verwacht maar één ding: totale overgave aan de muziek. Ze is uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent Overijssel’ en werkt met producer Timon Massop aan haar debuutalbum. Dat moet in de lente van 2022 verschijnen. Voor het concert is alleen een geldig toegangsbewijs voor Kasteel het Nijenhuis (à 14 euro) nodig.

Het hele weekend rijden er gratis pendelbussen tussen station Heino en Kasteel het Nijenhuis. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.fundatiesummerstage.nl.

Minka. Foto: Mike Jurriën

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.