Voorjaarstocht Heikera door Vecht- en Reestdal

Voorjaarstocht Heikera door Vecht- en Reestdal

HEINO – Na twee coronajaren houdt Fietstoerclub Heikera op zondag 24 april weer de jaarlijkse NTFU-Voorjaarstocht. Vanuit Heino zijn routes van 40, 60 en 100 kilometer uitgezet, dit jaar door de natuurrijke omgeving van het Vecht- en Reestdal. Start- en eindlocatie is het Dorpshuus in Heino.

Opstappen voor de routes van 40 en 60 kilometer kan tussen 9.00 en 12.00 uur; de deelnemers aan de 100 kilometer kunnen al om 8.00 uur op de fiets stappen. De twee kortste route voeren door het bosrijke landschap van Dalfsen. Daarbij steken de fietsers twee keer de Vecht over: één keer met het Hessumse veer en één keer bij het stuwencomplex Vechterweerd. De route van 40 km keert dan via Hoonhorst terug richting Heino, terwijl die van de 60 km nog even richting Laag Zuthem gaat. Rustpunt van beide routes is Restaurant De Barones aan de Gerner Es in Dalfsen.
De deelnemers aan de 100 km trappen verder naar het noorden. Via Balkbrug fietsen ze door het Reestdal naar Zuidwolde om vervolgens even uit te rusten bij Gasterij De Molenhoeve aan de Hoogeveensche Vaart, nabij Echten. Na de pauze keren de fietsers via De Wijk, Boswachterij Staphorst, Nieuwleusen en Dalfsen weer terug naar Heino.
Deelname aan de Voorjaarstocht kost 5 euro. NTFU-leden betalen 4 euro. Voorinschrijving is mogelijk via www.heikera.nl. Voor meer informatie neem contact op met Monique Mastenbroek, mob. 06 25329150 of neem een kijkje op de eerder genoemde website.