Voorgebouwd deel fietstunnel Olst komt begin mei onder spoor

OLST/WIJHE – Hegeman Bouw & Infra werkt sinds 6 december aan de bouw van de fiets- voetgangerstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst. Tijdens de treinvrije periode van maandag 2 mei tot en met woensdag 4 mei, wordt het voorgebouwde deel van de tunnel onder het spoor gereden. De werkzaamheden kunnen worden gevolgd via een webcam.

Hegeman start op maandagnacht/ochtend 2 mei rond 01.00 uur en werkt continue door tot donderdagochtend 5 mei 05.00 uur. De aannemer verwijdert eerst het spoor en graaft een gat waar het voorgebouwde tunneldeel in komt te liggen. Daarna bouwen ze het spoor weer op zodat de treinen er weer langs kunnen. Vanaf 5 mei worden de werkzaamheden op de normale werktijden vervolgd. De treinen rijden vanaf dan ook weer volgens de normale dienstregeling.
Er staan open bouwhekken, zodat belangstellenden eventueel kunnen meekijken. Helaas is het zicht op de actie beperkt en bovendien gebeurt het inrijden van het tunneldeel ’s nachts en vroeg in de ochtend van dinsdag 3 mei (rond 5:00 uur). Daarom is er een webcam geplaatst, zodat iedereen vanaf thuis kan meekijken. De webcam is te bekijken via het YouTube-kanaal van ProRail (https://www.youtube.com/user/prorail). Klik via ‘video’s’ op ‘nu live’. Daar staan alle livestreams van ProRail, waaronder de livestream in Olst.
Met deze tunnel krijgt Olst een er een alternatieve en veilige route bij tussen het centrum van Olst, Het Averbergen, het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en de route naar Boskamp. Deze fietsroute wordt opgenomen in het fietsroutenetwerk van de provincie Overijssel.
Voor vragen of klachten kan contact worden opgenomen met omgevingsmanager Niels de Vries via olst@hegeman.com of bellen met 06-59815658. Zie verder www.olst-wijhe.nl/verkeerolst.

Kader met raster: Raad van State

Er loopt nog een beroepsprocedure tegen de bouw van de tunnel bij de Raad van State. De behandeling vindt plaats op 16 juni 2022, dus nadat de bouw al is afgerond. Doordat de beroepsprocedure zoveel langer op zich heeft laten wachten en omdat het bestemmingsplan rechtsgeldig is, heeft de gemeente in januari 2022 besloten het werk wel door te laten gaan omdat hierover in de tussentijd al allerlei afspraken, inclusief financiële verplichtingen, waren gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.