Tweede bijeenkomst over toekomstvisie Salland

REGIO – De Kracht van Salland houdt op donderdag 14 april een tweede bijeenkomst over de toekomstvisie. In deze bijeenkomst worden ideeën die Salland sterker, mooie of leuker moeten maken, verder uitgediept. De oogst van de eerste dag (op 10 maart) vormt daarbij de basis.

Iedereen die op een actieve en open manier wil meedenken en meedoen is van 13.00 tot 18.00 uur welkom in het Holstohus in Olst. Het is geen probleem als je de eerste bijeenkomst hebt gemist.
Tijdens de eerste bijeenkomst op 10 maart werkten 85 Sallanders onder het motto ‘Reuring in Salland’ samen aan de nieuwe toekomstvisie voor Salland 2023-2027. Aan de hand van zeven thema’s, die voortkwamen uit 45 interviews met inwoners van Salland in het najaar van 2021, gingen ze met elkaar in gesprek. Het ging over Salland, het platteland, de dorpen en de mensen. En ook over landbouw, natuur landschap, energie, toerisme, wonen, werken onderwijs en zorg. Wat gaat goed en wat is nodig? Volgens de organisatie leverde het vele ideeën op. Enkele eerste uitkomsten: De IJssel en het Overijssels Kanaal bieden kansen; meer kijken naar de kracht van de dorpen en clusteren van initiatieven op gebied van landbouw en landschap.
Aanmelden voor de tweede bijeenkomst kan via www.dekrachtvansalland.nl. Daar staat ook meer informatie over de eerste uitkomsten. Meer weten? Bel of mail naar Giny Hoogeslag, (06) 13 48 89 37, g.hoogeslag@olst-wijhe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.