Thema-avond over monniken van La Grande Chartreuse

Thema-avond over monniken van La Grande Chartreuse

RAALTE – Het Spiritualiteitscafé van parochie Heilig Kruis houdt op donderdagavond 21 april een thema-avond in het Annahuis in Raalte over de monniken van het klooster ‘La Grande Chartreuse’ in Frankrijk. De aanleiding voor deze avond zijn de pentekeningen die Jan Smeekens (sr.) heeft gemaakt van deze Kartuizers uit het strengste klooster ter wereld. Het klooster, de monniken en de film ‘Into Great Silence’ inspireerden hem om de monniken op een bijzondere manier te portretteren. Dom (pater) Marcellin Theeuwes is zelfs familie van Jan. Smeekens vertelt die avond meer over de pentekeningen (die ook te zien zijn). Verder worden fragmenten uit ‘Into Great Silence’ en een interview met de dom vertoond. Aanvang is om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Het programma duurt tot circa 21.30 uur. De entree is gratis, wel wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden kan via email-adres secretariaat@parochieheiligkruis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.