Raalte Wandel Challenge voor mensen met chronische ziekten

RAALTE – Op donderdag 12 mei start de eerste Raalte Wandel Challenge. Met deze sportieve uitdaging willen initiatiefnemers Sportbedrijf Raalte en Voetencentrum Elferink mensen met (risico op) diabetes en andere chronische ziekten in beweging brengen.

De Raalte Wandel Challenge is speciaal voor mensen met diabetes, COPD, hart- of vaatziekten, long covid of andere chronische ziekten. Deelnemers wandelen ongeveer twintig weken lang, onder begeleiding van de buurtsportcoach en andere zorg- en beweegprofessionals. Buurtsportcoach Tom Bloo van Sportbedrijf Raalte: “Het starten met bewegen kan soms lastig zijn, maar door samen te gaan wandelen, maken we het makkelijker. Het maakt niet uit of je nog helemaal niet wandelt of dat je al wel een bepaalde afstand kunt lopen. We begeleiden op een laagdrempelige manier en zorgen voor dat bekende steuntje in de rug.”
Vanaf donderdag 12 mei wandelt de groep elke week om 9.30 uur vanuit Sportcentrum Tijenraan. Bij meer animo zijn andere tijden en dagen bespreekbaar. In de week van 18 tot en met 24 september is de landelijke challenge week van de Nationale Diabetes Challenge. Bloo: “Daar doen we natuurlijk aan mee, maar wij gaan door tot de Sallandse Wandelvierdaagse in oktober!”
De deelnamekosten bedragen 25 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers, naast de twintig wandeltrainingen, vijf themabijeenkomsten over leefstijl en gezondheid aangeboden. Maureen ten Hag van Voetencentrum Elferink: “In beweging komen is de eerste stap, maar hopelijk blijft de groep bestaan en haken deelnemers aan bij wandelgroepen in de gemeente.”
Voor geïnteresseerden is er een gratis introductiebijeenkomst op donderdagavond 21 april. Voor meer informatie en/of aanmelding (voor de bijeenkomst of meteen de Raalte Wandel Challenge) zie nationalediabeteschallenge.nl/raaltewandelchallenge of neem contact op met Tom Bloo, e-mail tom.bloo@sportbedrijfraalte.nl, mob. 06-23508261.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.