Raalte start met uitbetalen eenmalige energietoeslag aan minima

RAALTE – De gemeente Raalte start deze maand nog met het uitbetalen van de eenmalige energietoeslag aan huishoudens die bij de gemeente bekend zijn als minima. Huishoudens die niet als zodanig in beeld zijn bij de gemeente, maar wel in aanmerking komen voor deze toeslag, kunnen die toeslag later dit jaar aanvragen.

Doordat de energieprijzen flink zijn gestegen, raken huishoudens met een klein financieel budget in de problemen. Daarom stelt de gemeente Raalte via het Rijk voor hen een toeslag van 800 euro beschikbaar. Inwoners die al bekend zijn bij de gemeente Raalte (en een energiecontract op naam hebben) ontvangen de energietoeslag vanzelf. Zij hoeven de toeslag niet aan te vragen. De tegemoetkoming van 800 euro wordt in twee keer uitbetaald; in april de eerste helft; in oktober de tweede.

Inwoners uit de gemeente Raalte met een energiecontract op naam die een ander laag inkomen hebben, komen ook in aanmerking voor de energietoeslag. Hieronder vallen bijvoorbeeld inwoners met een Wajong-uitkering, WW-ers en AOW-ers zonder of met een klein pensioen. Hiervoor geldt als voorwaarde dat het inkomen niet hoger is dan 120 procent van de geldende bijstandsnorm. Deze normen en een overzicht van de exacte voorwaarden staan vermeld op de informatiepagina over de eenmalige energietoeslag op de website van de gemeente Raalte. Deze groep inwoners moet de toeslag zelf aanvragen. “We verwachten dat zij deze aanvraag in mei 2022 kunnen doen. De aanvraag verloopt via onze website. We streven ernaar om de toeslag ook aan deze inwoners zo snel mogelijk te betalen”, zo laat de gemeente weten.

Inwoners die niet voldoen aan de omschreven voorwaarden, maar die verwachten, vanwege bijzondere omstandigheden, toch in aanmerking te komen voor de eenmalige energietoeslag, kunnen ook een aanvraag indienen. Zij kunnen hun toelichting geven in het hiervoor bestemde kader in het aanvraagformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.