Raalte en Olst-Wijhe helpen woningeigenaren met energie besparen

RAALTE/OLST/WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe starten met een gezamenlijke inkoopactie voor woningisolatie. De inkoopactie is bedoeld voor alle woningeigenaren in de beide gemeenten. Omdat woningisolatie het meest loont bij oudere, nog minder goed geïsoleerde woningen, ontvangen woningeigenaren met een woning die is gebouwd voor 1993 een brief over de actie.

De actie is opgezet door de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe, samen met het Duurzaam Bouwloket en regionale en lokale gecertificeerde isolatiebedrijven. De actie geldt voor de aanbreng van isolerend glas, dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie (één of meer maatregelen). Het voordeel van deze actie is een aanbod met een goede prijs-kwaliteitverhouding en samenwerking met regionale gecertificeerde bedrijven. De medewerkers van het Duurzaam Bouwloket brengen woningeigenaren die belangstelling hebben voor de inkoopactie in contact met het juiste isolatiebedrijf en bieden gratis en onafhankelijk advies, bijvoorbeeld bij het beoordelen van de offerte. Aanmelden is nog mogelijk tot 1 juni 2022.
Op dit moment is het isoleren van de woning extra interessant. De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt namelijk een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)’ is aan te vragen via www.rvo.nl. Benieuwd welke (subsidie)regelingen nog meer beschikbaar zijn? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Infoavonden

Informatie over energie besparen en de inkoopactie is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-raalte en www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-olst-wijhe. Via de website kunnen inwoners zich ook inschrijven voor online informatieavonden op maandag 11 en woensdag 13 april. Een medewerker van Duurzaam Bouwloket vertelt dan onder meer over het isoleren van de woning, de isolatieactie en hoe het zit met subsidies en financieringsmogelijkheden.

Duurzaam Bouwloket

Zowel voor Raalte als voor Olst-Wijhe werkt het Duurzaam Bouwloket als gemeentelijk energieloket. Het is een landelijke organisatie die inwoners gratis en onafhankelijk advies geeft over het verduurzamen van hun woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.