Provinciale brandweerwedstrijden in Raalte

ZWOLLE/RAALTE – Op zaterdag 9 april vinden de provinciale brandweerwedstrijden plaats in Raalte. Acht brandweerposten uit de provincie Overijssel binden de strijd met elkaar aan tijdens een aantal vaardigheidstoetsen.

Het doel is om op een realistische manier een brandweerinzet ‘volgens het boekje’ uit te voeren. Net als in de praktijk weten de ploegen vooraf niet wat hen te wachten staat. Ze vertrekken op basis van een uitrukbericht van de alarmcentrale. Dit doen ze vanuit de ontvangstlocatie bij de Helpende Handen. Elk half uur doorloopt een ploeg het complete incidentscenario. Tijdens de inzet controleert een groep waarnemers of alles volgens procedure loopt en of de juiste inzettechnieken en materialen gebruikt worden om het incident te bestrijden. Aan het einde van de dag vindt in de kazerne in Raalte de prijsuitreiking plaats, waarna de ploegen die in de prijzen zijn gevallen doorgaan naar de gewestelijke rondes.
Vanuit post Raalte is ploegleider Jos Veltjen verantwoordelijk voor de organisatie: “We kunnen op dit moment helaas niets vertellen over de exacte locatie of het type incident. Het enige dat ik kan melden is dat er een enorm mooi scenario is uitgewerkt, waarbij de collega’s echt vol aan de bak moeten.” Op de vraag waarom Raalte dit evenement organiseert antwoordt Veltjen: “We zijn gevraagd door de veiligheidsregio en hebben dit binnen de post besproken, waarbij de reacties erg positief waren. Met ons team hebben we vervolgens in korte tijd deze dag georganiseerd. Erg mooi daarbij is de lokale betrokkenheid van mensen en ondernemers. Zo hebben de leerlingen van de opleiding Techniek van het Carmel College een enorm mooie herinnering voor de spelende ploegen gemaakt, hebben we via de Helpende Handen een mooie ontvangstlocatie en heeft ProWorks ons geholpen met de aankleding van het organiserende korps. We hebben er enorm veel zin in.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.