Presentatie en nieuwe expositie van Historische Vereniging Wijhe

Presentatie en nieuwe expositie van Historische Vereniging Wijhe

WIJHE – De Historische Vereniging Wijhe houdt de komende week twee activiteiten. Harry Tak verzorgt op donderdag 21 april onder de titel ‘Burenruzie op stand, anno 1867’ een presentatie in De Slinger in Wijhe. Op Koningsdag wordt er bovendien een nieuwe expositie geopend in het pand van de vereniging aan de Langstraat.

Harry Tak, lid van de Historische Vereniging Wijhe, neemt zijn gehoor op donderdag mee in de tijd van koetsen, zandwegen en twee oude landhuizen in het toenmalige buitengebied van Wijhe. Oude anekdotes passeren daarbij de revue; de 19de-eeuwse geschiedenis wordt nieuw leven ingeblazen en een burenruzie herleeft. Iedereen is welkom. Aanvang is om 20.30 uur. De presentatie sluit aan op de algemene ledenvergadering van de Historische Vereniging Wijhe die om 19.30 uur begint. De entree is gratis.
Bij de nieuwe expositie ‘Via kijken leren zien’, die op Koningsdag wordt geopend, draait alles om oude schoolplaten en schoolartikelen. Schoolplaten werden vroeger gebruikt als illustratie bij de verhalen die de schoolmeester vertelde of bij de les die hij gaf. Daarnaast worden er in het kader van Koningsdag foto’s getoond van het bezoek van de koninklijke familie aan Wijhe in 2003.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.