Presentatie dominee Jan Eerbeek in Langhuus

WIJHE – Dominee Jan Eerbeek uit Den Haag is op donderdag 21 april te gast in ’t Langhuus in Wijhe om te vertellen over zijn werk voor mensen die vastgelopen zijn. De organisatie is in handen van de activiteitencommissie van de PKN kerk in Wijhe.

Eerbeek heeft gewerkt als gevangenispredikant en hoofdpredikant op het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij was oprichter en voorzitter van Exodus, een grote landelijke organisatie waar ex-gedetineerden worden begeleid naar een leven zonder criminaliteit. Exodus heeft daarvoor tien huizen met een begeleidingsprogramma met professionele medewerkers waar per jaar vijfhonderd ex-gedetineerden wonen en werken. Ook was hij lid van de gemeenteraad van Den Haag waar hij zich ook inzette voor kwetsbare groepen zonder maatschappelijk perspectief. Na zijn emeritaat ging hij zich bezig houden met psychisch kwetsbare groepen en ook voor hen projecten ontwikkelen. Jan Eerbeek heeft over zijn werk twee boeken geschreven: ‘Een misdadiger is meer dan zijn delict’
en ‘Gaan in het licht van de hoop’. Deze zijn gratis via zijn website www.geloofinhetleven.nl te downloaden. Binnenkort verschijnt een nieuw boek van hem met als titel: ‘Mensenland als horizon’. Met veel praktijkvoorbeelden vertelt hij over zijn werk en wat het geloof hierin voor hem betekent. Ook gaat hij daarover graag met de aanwezigen in gesprek. Uiteraard komen natuurlijk ook slachtoffers van misdrijven aan de orde. Aanvang is om 20.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.