Oproep aan verenigingen: organiseer activiteit in kader van Raalte 900 jaar

RAALTE – De regiegroep die zich bezig houdt met de viering van het 900-jarig bestaan van Raalte in 2023 roept alle verenigingen en clubs op om iets te organiseren. Dat kan worden opgehangen aan de drie weekenden die het zwaartepunt van het programma zullen vormen.

Rond Koningsdag 2023 staat ‘Raalte Royaal’ op het programma. Dat moet een groot feest worden met veel activiteiten. Half juli is het thema ‘Raalte naar Raalte’ over de geschiedenis en de toekomst van het dorp, eind oktober gevolgd door ‘Op de plank’n’ met muziek, toneel, cabaret en noem maar op. Programmaleider Barbara Jansen: “Dat maakt het voor verenigingen ook makkelijker om iets te bedenken. En er zitten zeer ervaren mensen in de groep, die uit ervaring weten wat organiseren betekent. Hierdoor kunnen we met de ingediende ideeën meedenken en organisaties, verenigingen, buurten en bedrijven op allerlei vlakken helpen.”
De verenigingen worden ook telefonisch benaderd. “We willen hen wakker kussen: je bent bijna jarig, wat organiseren jullie? Hoewel 2023 nog ver weg lijkt, is het de hoogste tijd om na te denken over hetgeen je viert. Een kleine sessie mindfulness, een grote wedstrijd met oud-leden, een kleine expositie in je tuin, een bloedstollende derby met bekende mensen, een alternatieve optocht. Alles kan. Start vast met nadenken en organiseren is onze boodschap!”
Mail je idee naar Barbara: info@900jaarraalte.nl.