Opinie: Raalter politiek negeert grootste partij

RAALTE/LUTTENBERG – Leo Kleine Toereers uit Luttenberg is teleurgesteld in de coalitievorming in Raalte. Hij stelt dat de Raalter politiek de grootste partij, GemeenteBelangen, negeert. Hij gaf toestemming om dit te plaatsen.

“Het vertrouwen in de landelijke politiek is bij menigeen al flinterdun of zelfs verdwenen. Wil de Gemeente Raalte de landelijke politiek achterna en het laatste restje vertrouwen van de burger definitief wegvagen? Veel mensen hebben het momenteel ongelooflijk moeilijk; financiële onzekerheid, een dreigende oorlog en coronamaatregelen die zwaar op het gemoed gedrukt hebben. Door deze handelswijze van verkenner/informateur Hans Vroomen (CDA), die een coalitie adviseert van BurgerBelangen, VVD en CDA (en dus zonder grootste partij GemeenteBelangen), wordt nu ook het vertrouwen in de lokale politiek zeer ernstig geschaad. En dat op initiatief van Hans Vroomen die nota bene burgerparticipatie in zijn portefeuille heeft (coördinatie proces Ommer akkoord).
De vraag die dit alles oproept is of Hans Vroomen de belangen van de grootste partijen en haar electoraat, dat zijn dus doodgewone burgers die gehoord willen worden, voorop stelt? Of dat hij nog probeert te redden wat er te redden valt voor het in nood verkerende CDA?”

Leo Kleine Toereers
Luttenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.