Nomadland bij FilmHuisRaalte

Nomadland bij FilmHuisRaalte

RAALTE – FilmHuisRaalte vertoont op vrijdag 8 april de film ‘Nomadland’ in het Annahuis in Raalte. Het verhaal van de film is gebaseerd op het non-fictieboek ‘Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century’ van schrijfster Jessica Bruder.

Daarin beschrijft ze hoe Amerikaanse arbeiders die getroffen werden door de economische crisis van 2007-2009 als hedendaagse nomaden door het land reisden om een nieuwe baan te vinden. De rechten op het boek werden in 2017 verkocht aan actrice Frances McDormand en producent Peter Spears. Chloë Zhao werd ingeschakeld om het script te schrijven en het filmproject te regisseren. De opnames duurden vier maanden en vonden plaats in zeven staten. De film won in 2021 drie Oscars: een voor beste film, een voor beste regisseur (Zhao) en een voor beste actrice (McDormand).
Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten à 7 euro zijn te bestellen via www.filmhuisraalte.nl. Daar staat ook meer informatie over de films die vertoond worden op 22 april, 6 mei en 20 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.