Nieuw seizoen Zwembad de Welters zaterdag van start

0226424_DeWelters.jpg
.

WIJHE – Zwembad De Welters in Wijhe opent zaterdagochtend 23 april om 7.30 uur weer haar poorten voor het publiek. Het zwembad is vanaf dan dagelijks geopend voor recreatieve (banen)zwemmers en voor het diploma zwemmen voor A, B en C. Daarnaast biedt de Wijhese Zwemclub (WZC) haar trainingen voor de verdere diploma’s en de waterpoloafdeling aan.

Er staan het komende seizoen zoals vanouds weer diverse activiteiten gepland. Denk daarbij aan het grote Waterspektakel met medewerking van de Brandweer Wijhe, diverse evenementen/zwemspelochtenden én een groot waterpolotoernooi van WZC. Net als voorgaande jaren blijft het zwembad vernieuwen. Dit jaar is het zwembadterrein verder verfraaid. Ook worden de entree en de kassaruimte in de maand mei volledig vernieuwd. Buiten het terrein heeft de gemeente de fietsenstalling aangepakt. Ook starten dit seizoen de voorbereidingen voor de realisatie van een nieuwe kleine glijbaan in het ondiepe bad, die volgend seizoen wordt onthuld. Daarnaast wordt na dit seizoen begonnen met de realisatie van de vloerverwarming in de kleedruimtes. Dit alles met dank aan Rabo Club Support én Stichting Vrienden van de Welters.
De voorverkoop van zwemabonnementen is gestart. “Zoals de voortekenen nu zijn verwachten wij wederom het fantastische aantal van ruim 1.650 zwemabonnementen van vorig jaar te halen”, zo laat Stichting Zwembad De Welters weten. Ook de zwemlesgroepen van de diploma’s A, B en C zitten zo goed als vol. Die starten vanaf maandag 9 mei.
In Stichting Vrienden van de Welters zijn inmiddels ruim veertig zakelijke sponsors verenigd. Onlangs zijn de contracten met de hoofdsponsors PCI – meer dan IT, Bouwbedrijf Hemeltjen en Tegelhuys Wijhe met nog eens drie jaar verlengd. Ook is Blaauw mini pools voor een periode van drie jaar toegetreden als hoofdsponsor. Daarnaast verwelkomt de stichting nóg een tweetal Stersponsors: Assink-Weustink Electro BV en Grolleman Materieelverhuur BV.
Het seizoen eindigt op zaterdag 10 september met, bij heel mooi weer, eventueel een week verlenging. Zie verder www.zwembaddewelters.nl.

Toezichthouders

Stichting Zwembad De Welters is nog steeds op zoek naar extra professionele toezichthouders. Daarom is het bestuur ook bezig met een speciaal plan om het toezicht op het bad aan te vullen met vrijwilligers, die dat extra ‘oog’ zijn qua veiligheid en toezicht. Er worden daarbij speciale cursussen aangeboden en er is vanuit de stichting extra ondersteuning om vrijwilligers enthousiast te maken voor de rol van toezichthouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.