Namenbord bij oorlogsmonument Okkenbroek onthuld

0226436_Okkenbroek.jpg
.

OKKENBROEK – Zaterdag 9 april is onder het oorlogsmonument op de begraafplaats in Okkenbroek een namenbord onthuld. Daarop staan de namen van zeven personen die in de oorlog om het leven zijn gekomen en daar begraven liggen.

Het gaat om zes leden van de families Boode en Marsman die op 9 april 1945, nadat ze uit de in brand geschoten boerderij van de familie Boode in NIeuw Heeten waren gevlucht, per vergis door Canadees vuur werden gedood en om Johan Groteboer die op 5 september 1944 om het leven kwam toen hij door een Engels jachtvliegtuig onder vuur werd genomen op het moment dat hij met twee paarden met dorsmolen op de Raalterweg in Espelo reed. Het bestuur van Vereniging Begraafplaats Okkenbroek heeft de wens van de nabestaanden opgepakt door een namenbord te laten maken. Hierdoor wordt het oorlogsmonument voor hen persoonlijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.