Luttenberg viert de vrijheid

0226335_Luttenberg.jpg
.

LUTTENBERG – Luttenberg vierde afgelopen zondag de bevrijding. 77 jaar geleden reden de Canadezen op 10 april het dorp binnen. Er waren tal van activiteiten. Zo’n 150 mensen fietsten die dag een route langs zes locaties om verhalen te horen over de oorlog en de bevrijding. Daarnaast was er bij de kerk een presentatie met borden waarop de ooorlogsherinneringen van twaalf Lutttenbergers waren afgedrukt. In Elckerlyc waren er optredens van Sanne Holterman, Palet, Marvellous, de Stroatkjals, De Bergklanken en Höllenboer. Hoogtepunt was de binnenkomst van de Luttenberg Liberation Riders. Enkele inwoners van het dorp hebben de route gefietst die de Canadezen, vanaf Normandië naar Luttenberg bracht. Enkele honderden mensen, vooral dorpsgenoten, haalden hen feestelijk binnen. Ze werden voorafgegaan door het SMT tamboerkorps Liberation uit Hengelo. Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.