Livemuziek en vrijmarkt bij Taveerne Tivoli op Koningsdag

0227120_Cosmic_Walhalla.jpg

RAALTE – De bands The Full Circle en Cosmic Walhalla treden op Koningsdag op bij Taveerne Tivoli in Raalte. Bovendien is er in de terrastuin ook plek voor een kleine vrijmarkt. Mensen die hun spulletjes willen verkopen zijn vanaf 11.00 uur welkom. Wel zelf een kleedje en een mobiele pin of contant wisselgeld meenemen.

Het muzikale programma begint om 15.00 uur met The Full Circle. De naam van de band is tevens de titel van een nummer van The Byrds en verwijst naar het repertoire dat gespeeld wordt, namelijk ‘Westcoast Americana’ en dan vooral uit de jaren 60 en 70. De band begon rond 2010 als een (semi) akoestisch trio dat voornamelijk nummers van The Eagles; Crosby, Stills, Nash & Young; The Byrds; Poco en vergelijkbare bands speelde. Na enige tijd ontstond de behoefte om behalve als trio ook in een complete bandbezetting te spelen. Kenmerkend voor het repertoire zijn uiteraard de (complexe) meerstemmige zangpartijen. Optredens zijn een feest van herkenning voor jong en oud omdat het overgrote deel van de nummers een vaste plek hebben in de Top 2000.
Om 18.00 uur volgt een optreden van de Zwolse bluesrockband Cosmic Walhalla (foto). Die bestaat uit Ralph de Jongh, Daan Ekkel, Raymond ‘Bullet-ray’ van Olphen en Paul Rombouts.