Lintje voor Jaap Abbes uitgereikt tijdens Oranjefeest in Laag Zuthem

0227692_Abbes.jpg

LAAG ZUTHEM – We meldden dan gisteren wel (op basis van een persbericht van de gemeente Raalte) dat ’s morgens twaalf inwoners van de gemeente Raalte een lintje hadden gekregen, maar dat bleek toch niet helemaal te kloppen. Want ’s ochtends ontvingen elf (en dus niet twaalf) inwoners van de gemeente een lintje. Het twaalfde lintje werd pas ’s avonds uitgereikt. Dat was bestemd voor Jaap Abbes uit Laag Zuthem. Hij mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Martijn Dadema kwam langs in de tent van het Oranjefeest in Laag Zuthem. Behoorlijk toepasselijk, want Abbes is al sinds 2008 actief voor het Oranjefeest; de laatste jaren als als voorzitter, maar van die functie nam hij gisteren afscheid. Verder is hij sinds 1999 chauffeur en bestuurslid bij Buurtbusvereniging Heino. Hij maakt de roosters en houdt de ledenadministratie bij. Daarnaast is hij sinds 2005 actief voor de Protestantse Gemeente Heino, onder andere als diaken en beheerder van de website. Tenslotte zet hij zich sinds 2014 (onder andere als voorzitter) in voor Toneelvereniging Hakke Takke in Laag Zuthem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.