Leugenpomp geeft weer water

0226644_Leugenpomp.jpg
.

HEINO – De Leugenpomp in Heino geeft na circa honderd jaar weer water. En dat niet alleen. De historische pomp bij de NH kerk (die er al staat sinds de dertiende eeuw) vormt nu ook het middelpunt van een nieuw (klein) ontmoetingsplein. Met een grote bank en gootjes en beekjes, als speelelementen waarvoor de pomp het water levert.

Afgelopen woensdag vond de officiële opening van het ontmoetingsplein en de ingebruikname van de pomp plaats. Wethouder Dennis Melenhorst verrichtte de openingshandeling. Het project werd uitgevoerd onder de vlag van Stichting de Leugenpomp. Het doel is om de recreatieve functie van het centrum van Heino te vergroten. “Daar hoort ook uitbreiding van de terrassen bij”, meldt Arnoud Wierdsma, die samen met Kim van de Worp en Bernard Lute het bestuur van de stichting vormt en ook voorzitter is van de projectgroep centrumvisie Heino. “De pomp is gerestaureerd, heeft weer een zuiger gekregen en is gedraaid. Een deel van het groen bij de kerk hebben we verwijderd en zo is er een pleintje gecreëerd. Kinderen kunnen spelen bij de waterelementen.” Hij voegt toe: “Het leuke is dat er nergens anders in Nederland een Leugenpomp staat. Het gaat daarbij om het verhaal erachter. De pomp zou alleen maar water geven aan mensen met een schoon geweten. Dat verhaal vertellen we ook op een bord dat bij de pomp is geplaatst.” Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.