‘Lekker in de frisse lucht bezig zijn, dat is het allermooiste wat er is’

0227200_Joost_te_Wierik_outdoor_b_edt.JPG
.

Sportstudio Raalte in Tijenraan breidt aanbod vanaf eind mei uit met Outdoor Fitness

RAALTE – Het grondwerk is al afgerond en de komende weken worden er onder meer rubberen tegels gelegd en een container geplaatst. Op zaterdag 28 mei is dan de officiële opening van de nieuwste tak van Sportstudio Raalte in Tijenraan: Outdoor Fitness Raalte. Een grote wens van eigenaar Joost te Wierik komt zo uit: “Lekker in de frisse lucht bezig zijn, dat is toch het allermooiste wat er is.”

Het is hard gegaan met Sportstudio Raalte; geopend in september vorig jaar en nu is de grens van het maximaal aantal van tweehonderd leden in zicht. Kleinschalige fitness met zes tot maximaal acht mensen per groep, slaat dus erg aan. “Zoals ik gehoopt had, maar door alle coronaperikelen was het best een spannende tijd. Het kleinschalige concept van intensief contact en begeleiding van de leden wordt dus zeer gewaardeerd.”
Nu is het dus tijd voor een forse uitbreiding buiten. Een oppervlakte van zo’n 360 vierkante meter, direct grenzend aan de sportstudio, wordt komende weken voorzien van rubberen tegels. Ook komt er een container voor materiaal waaraan ook boksballen worden bevestigd. “Met het gras eromheen heb je het dan over pakweg 700 vierkante meter waar we lekker aan de slag kunnen. En dat in een mooie groene omgeving” zegt Joost, al vele jaren actief en succesvol met kleine en grote sportscholen in Raalte en Deventer, tevreden.
De opzet buiten van de trainingen (fitness en boxing) wordt wel iets anders dan binnen. “We gaan buiten met iets grotere groepen werken, zeg tussen de zestien en twintig mensen. Ook de lidmaatschapskosten buiten zijn wat lager. Ik verwacht dat we ook een nieuwe doelgroep aanboren. Pas had ik een ouder echtpaar aan de telefoon. Die wandelen graag, maar hebben niet zo veel met indoor fitness. Als we buiten aan de slag kunnen, dan melden we ons meteen, zo zeiden ze.”

Crosscamp

Een nieuw onderdeel bij Outdoor Fitness Raalte wordt crosscamp. “Dat is anders dan bij het bekende bootcamp. Daar ben je met allerlei oefeningen bezig met bijvoorbeeld bomen die je onderweg in het bos tegen komt. Bij crosscamp werken we zowel individueel als in groepsverband met al beschikbare dingen. Heel basaal, denk maar aan sjouwen met zandzakken of met grote banden, sleetjes over het gras duwen, dat soort dingen. Mooie maar toch heel toegankelijke work-outs worden dat, zeker als dat in teamverband gebeurt. Dan moet je het echt samen voor mekaar krijgen en is ieder teamlid belangrijk.”
Tegelijkertijd met de officiële opening 28 mei (“We hadden eerst een week eerder gepland, maar met carnaval dan leek me dat niet zo handig…”) wordt ook de indoor sportstudio aangepast en anders ingericht. “Want die behoefte aan een overzichtelijke ruimte waar mensen in een kleine setting lekker bezig zijn met een coach, die is en blijft groot. We richten de sportstudio anders in zodat we bijvoorbeeld meer mogelijkheden krijgen voor individuele trainingen ’s middags.”

Beweegprogramma’s

De komende uitbreiding betekent ook meteen dat er flink wat nieuwe coaches en trainers bij komen. Veelal bekende gezichten en namen voor iedereen die de Raalter sport- en fitnessscholen kent; Michel Nijmeijer, Savannah Hensema, Evelyn Loseman, Rocko Meijer en Jan Huberts komen het huidige vier leden tellende team van Sportstudio Raalte versterken. “Hoef ik zelf niet meer zeventig uur of meer per week te werken”, zo grapt Joost; “Aan de andere kant, dat hoort natuurlijk ook wel bij zo’n intensieve en spannende opstartfase.”
De grote uitbreiding buiten is niet het slotstuk, zo maakt Joost meteen duidelijk: “In het najaar willen we starten met gerichte beweegprogramma’s voor speciale doelgroepen. Denk dan bijvoorbeeld aan mensen met diabetes, mensen die kanker hebben gehad of kampen met specifieke problemen aan rug-bekken, nek-schouders of knie-enkel. Dat zijn groepen die bijvoorbeeld klaar zijn met fysiotherapie, maar dan niet de stap willen of durven te zetten naar een grote sportschool. Hier in een kleinschalige en veilige omgeving voelen ze zich wel thuis. We willen dat komend half jaar heel goed voorbereiden en gaan daarover in gesprek met bijvoorbeeld fysiotherapeuten.”
Daarnaast is ook het Raalter bedrijfsleven niet veilig voor Joost en zijn snelgroeiende team: “Wat is er mooier dan dat werknemers van bedrijven hier samen aan de slag gaan? We hebben bijvoorbeeld al contact gehad met Hotel Inn Salland over bijvoorbeeld een combinatie van een vergadering of een presentatie daar en daarna hier sportief bezig zijn.”

(Foto): Joost te Wierik kan niet wachten tot Outdoor Fitness klaar is. Het graafwerk is al gedaan, nu nog de inrichting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.