Kun je een woning in Salland kopen met Bitcoins?

(Advertorial)

Salland is een landstreek die veel mensen aanspreekt. De ruimte, de rust, de gezellige dorpen en de mooie bezienswaardigheden maakt dat het heerlijk is om in deze plek in het westen van de provincie Overijssel te zijn. Als je een mooi bedrag hebt opgebouwd uit een crypto investering, roept dit wellicht de vraag op of je een woning in Salland kunt kopen met Bitcoins. In dit artikel ontdek je het antwoord.

Waarom veel mensen in Bitcoins geïnvesteerd hebben

De suggestie dat je wellicht een mooi bedrag in Bitcoins hebt opgebouwd komt zeker niet voor niets. Veel mensen hebben de afgelopen periode de keuze gemaakt om in Bitcoins te investeren aangezien er negatieve rentes werden gerekend op spaarrekeningen. Eer moet tegenwoordig geld worden betaald om je spaargeld bij de gemiddelde bank onder te brengen. De crypto markt is hier op een handige manier ingespeeld door een stuk toegankelijker te worden. Waar je in het verleden uitsluitend nog terecht kon op onbekende buitenlandse websites om een crypto investering te doen, is dit tegenwoordig wel anders. Er zijn diverse exchanges en tradingbots die gericht zijn op de Nederlandse markt. In het laatste geval maakt je gebruik van een app met een titel als bitcoin inloggen.

Waarom je nog geen woning in Salland kunt betalen met Bitcoins

Mocht er een woning in Salland worden aangeboden in Bitcoins, kun je hier best op ingaan. De koper en verkoper zijn immers vrij om gezamenlijke afspraken te maken. Je kunt echter nog geen woning in Salland betalen met Bitcoins. De betrokken partijen vormen hierin een struikelblok. De notaris maakt voor de financiële constructie immers gebruik van de diensten van de traditionele banken en er moet overdrachtsbelasting en eventueel BTW worden afgedragen aan de fiscus. Zowel de banken als de belastingdienst accepteren hiervoor uitsluitend euro’s. De Bitcoin is in ons land immers nog niet wettelijk geaccepteerd als betaalmiddel.

Indirect een Sallandse woning in Bitcoins betalen

Je kunt er uiteraard voor kiezen om een Sallandse woning op een indirecte manier in Bitcoins te betalen. Het in Bitcoins opgebouwde vermogen kan worden omgezet in euro’s om de aankoop te doen. Daarnaast zijn er kredietverstrekkers die Bitcoins accepteren, zij het tegen zeer ongunstige voorwaarden. De voordelen van cryptocurrency (een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiële transacties) worden hiermee wel teniet gedaan. Hieruit blijkt dat je voor het kopen van een woning in Salland met Bitcoins nog even geduld moet hebben maar dat dit in de toekomst zeker mogelijk gaat zijn.

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.