Jacobs Slapen Nijverdal ruim 85 jaar een begrip

0225354_Jacobs.jpg
.

(Advertorial)

NIJVERDAL – Familiebedrijf Jacobs Slapen, gevestigd aan de Smidsweg in Nijverdal, bestaat al ruim 85 jaar. Inmiddels staat de derde generatie tien jaar aan het roer en dat moet gevierd worden. “Eigenlijk is het elf jaar geleden dat ik deze mooie beddenwinkel van mijn vader Jan Jacobs heb overgenomen, maar vanwege corona hebben we de viering uitgesteld”, vertelt Linda Jacobs. “Het is toch een mijlpaal in dit familiebedrijf, daarom willen we dit niet stilletjes voorbij laten gaan.”

In 1936 begon opa Johan Jacobs een kleine textielwinkel in Hellendoorn. Die winkel werd later in twee delen opgesplitst: Linda’s oom Anton ging verder met de mode; Linda’s vader Jan richtte zich op de verkoop van meubels. Eerst nog in Hellendoorn, maar later in Nijverdal. “En een andere broer van mijn vader, Henk, startte installatiebedrijf Disselhorst in Raalte. Een echte ondernemersfamilie dus”, zegt LInda. Ze vervolgt: “Wij zijn groot geworden, door klein te blijven. Zelf ben ik ook niet groot van stuk, dus deze uitspraak is me op het lijf geschreven.”
De winkel heeft een oppervlakte van 800 vierkante meter, een behoorlijke ruimte met verrassend veel bedden en matrassen. Linda: “We zitten op een B-locatie en zijn wat minder zichtbaar vanaf de weg, dat is jammer, maar het heeft ook zijn voordelen. Doordat we niet op een dure A-locatie zitten, kunnen we scherper zijn in prijs. En daar profiteert de klant van.” Toen Linda het bedrijf in 2011 overnam, nam ze bewust afscheid van de grote beddenmerken. Linda: “Je betaalt onder andere mee voor de naam en dergelijke en ze stellen eisen aan de winkelier. Dat voelde niet meer goed, we willen onze eigen koers varen en Jacobs staat vanaf de oprichting garant voor goede kwaliteit voor de juiste prijs en hoge service.”

Webshop

De afgelopen tien jaar heeft Jacobs Slapen niet stilgestaan. Naast bedden en matrassen is er ook ruime keuze in beddengoed. In 2019 startte de zaak zelfs met een eigen webshop in beddengoed. Dat de bedden en matrassen daar niet verkocht worden, is een bewuste keuze. Linda: “Een bed of matras moet je voelen, moet bij je passen en eventuele klachten verminderen. Al onze medewerksters hebben jarenlange ervaring en geven eerlijk en persoonlijk advies op maat. Er wordt gekeken naar de lichaamsbouw, lichamelijke klachten zoals rugpijn, stramheid, nachtelijk transpireren en uiteraard persoonlijke voorkeur. Door de ruime keuze is er voor iedereen met elk budget wel een geschikt bed of matras te vinden.”

De hele maand april viert Jacobs Slapen feest met veel aanbiedingen, cadeaus en lekkers voor de klanten. Er hangt onder andere een vlaggenlijn in de winkel, waar klanten bij aankoop van een bed een envelop mogen trekken met daarin hoge kortingen of cadeaus. Ook via social media zijn er weggeefacties. Kom langs aan de Smidsweg 31 en laat je verrassen.