Hospice Raalte maakt voorzichtig begin met uitbreiding

0225167_HospiceII_edt.jpg
.

RAALTE – Hospice de Cirkel in Raalte wordt de komende tijd verbouwd. Twee weken geleden passeerde de koopakte voor de grond de notaris. Het is de bedoeling om het hospice uit te breiden met een gastenkamer en een familiekamer. Dat moet gebeuren op een (klein) deel van het open grasveld aan de kant van de Horizon. De financiering is nog niet rond, maar inmiddels is al wel, vooruitlopend op de start van de bouw, een begin gemaakt met het bouwrijp maken van de grond voor de nieuwe berging.

Het hospice kan zo meteen plaats bieden aan vijf in plaats van vier gasten in hun laatste levensfase. De huidige berging en fietsenstalling aan de linkerkant krijgen een nieuwe plek aan de andere kant van het gebouw. Alle vijf gastenkamers beschikken straks over een eigen ingang voor familie en andere bezoekers. Voorzitter Klaas Koekkoek: “Om klaar te zijn voor de groeiende vraag vanuit de Sallandse bevolking naar ondersteuning bij terminale zorg – niet alleen bij de stervende thuis, maar ook in het hospice – is het nodig het hospice uit te breiden met een gastenkamer en familiekamer. Hier biedt ons team van vrijwilligers, met respect voor de wensen en keuzes van de gast, aandacht, rust en een veilige, huiselijke, omgeving. Met deze capaciteitsvermeerdering van 20 procent lopen we in de pas met de verwachte toename van de bevolking.”
Koekkoek laat weten dat de bouwkosten naar schatting zo’n 2,5 ton bedragen. De financiering is nog niet helemaal rond, maar al meer dan 70 procent van het benodigde geld is al toegezegd. De werkzaamheden zijn dan al wel begonnen, maar volgens Koekkoek is van onverantwoorde onzekerheid aangaande de financiering geen sprake. “De verwachting is dat we met fondsen, particulieren en eigen acties het geld met een half jaar rond hebben. Als het ons lukt om het geld voor de verbouwing rond te krijgen, dan zal eind van dit jaar hospice De Cirkel klaar zijn voor de toekomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.