Grootste Raalter hulptransport ooit naar grens Oekraïne-Polen

0225648_Oekraine_transport_inladen.JPG
.

RAALTE – Zonder twijfel het grootste hulptransport dat ooit vanuit Raalte naar een oorlogsgebied is vertrokken, zo omschrijft Stichting Salland voor Oekraïne het konvooi dat zondagmorgen vroeg richting Zuid-Polen vertrok. Zaterdagmiddag werden meer dan vijftig volgestapelde pallets, elk zo’n 2,5 meter hoog en keurig geseald, aangevuld met een heleboel los materiaal, ingeladen bij de inzamellocaties aan de Heren- en Marktstraat.

Twee enorme trucks waren er nodig om de hulpgoederen non-stop (dankzij twee chauffeurs in elke vrachtwagen) naar hulpcentra in Zuid-Polen te rijden. Stickers van Salland voor Oekraïne en het Rode Kruis op de vrachtwagens moeten duidelijk maken dat het om een humanitair hulpkonvooi ging. De kosten van het transport worden volledig betaald door R&M Raalte Kantoor- en Designmeubilair. Ook heel veel andere bedrijven hebben afgelopen weken op een heleboel manieren meegewerkt aan de hulpactie, zo benadrukt de stichting.
Drie van de vier grote inzamellocaties in Raalte zijn nu volledig leeggeruimd. Nieuwe hulpgoederen blijven echter nog steeds welkom aan de Lifgerusstraat 1C in het voormalige pand van Curves. De locatie aan de Marktstraat 13A (voormalig pand Schrijver Casuals) zal voortaan gebruikt worden als uitgiftepunt voor Oekraïners die in opvanglocaties en bij particuliere opvang in Salland verblijven.
Nog dagelijks brengen mensen en kinderen goederen en spullen voor Oekraïne, zo laat Rob Aa van de stichting weten. “Dat is echt hartverwarmend. En het levert unieke momenten en verhalen op. De Sallander is van het doen. Dus niet zeuren, niet blijven praten en overleggen, maar gewoon de mouwen opstropen. Daar ligt het succes van de giga-opbrengst van deze inzameling in zo’n korte tijd, dat is echt nog nooit vertoond. Ook weten mensen, bedrijven en instanties uit heel Nederland Raalte te vinden om hulpgoederen te brengen of op te halen voor de opvangcentra in hun eigen regio.” De behoefte is nu het grootst aan voorjaars-, zomer- en sportkleding voor mannen, vrouwen en kinderen, sport- en spelartikelen, spullen voor persoonlijke verzorging, houdbare levensmiddelen, dierenvoeding en medicatie.
De enorme stroom ingeleverde hulpgoederen afgelopen weken levert soms ook bijzondere verrassingen op. Zo werd in een herenkostuum 350 euro aan contanten gevonden. Aa: “Dat hebben we maar even apart gehouden. Alleen weten we niet van wie dat kostuum was en wie het ingeleverd heeft.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.