Gemeente Olst-Wijhe keert energietoeslag uit aan minima

OLST/WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe keert de energietoeslag van 900 euro zonder aanvraag uit aan inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen zelf een aanvraag doen.

De energieprijzen zijn flink gestegen en lopen mogelijk nog verder op. Hierop is door de rijksoverheid voor huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag in het leven geroepen. Gemeenten voeren deze regeling uit. De toeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen van hooguit 120 procent van de toepasselijke bijstandsnorm. Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen de toeslag eind april. Andere inwoners van wie de gemeente kan vaststellen dat ze behoren tot de doelgroep en waarvan het rekeningnummer bekend is ontvangen de toeslag eind mei. Zij hoeven hiervoor geen aanvraag te doen en ontvangen voor eind april een brief ter bevestiging.
Overige inwoners kunnen vanaf 1 mei een aanvraag doen via www.olst-wijhe.nl/energietoeslag. Ook kunnen inwoners zich melden bij het inloopspreekuur financiële tegemoetkomingen. Deze inloopspreekuren zijn elke dinsdag van 9.30 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe en in het Holstohus in Olst. Ook kunnen inwoners telefonisch contact opnemen voor een aanvraag via telefoonnummer 14 0570 of 0570-568080. Op basis van inkomensgegevens wordt vastgesteld of inwoners voldoen aan de voorwaarden. Een aanvraag kan worden ingediend tot en met 31 oktober 2022.
Gemeente Olst-Wijhe kiest voor een toeslag van 900 euro. Dit is 100 euro meer dan bij veel andere gemeenten. De toeslag wordt verhoogd vanuit het overgebleven budget van de coronaregeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.