Film over Haarle in oorlogstijd in De Veldkamp

HAARLE – In De Veldkamp in Haarle wordt op vrijdagmiddag 29 april en zaterdagavond 30 april een film vertoond over Haarle in oorlogstijd. Het gaat om een compilatie van meerdere films en korte documentaires van Haarlenaren Willy Wolterink en Henk Vloedgraven.

Het was de bedoeling om het materiaal in 2020 al te vertonen ter ere van 75 jaar vrijheid. Willy en Henk hebben de afgelopen twee jaar nieuwe onderwerpen toegevoegd. In samenwerking met Stichting Marke Haarle is een programma tot stand gekomen dat tweeënhalf uur duurt. Zo is te zien dat er veel strijd in en rond Haarle geweest is alvorens het dorp op 9 april 1945 werd bevrijd. Ron Besten vertelt meer over zijn zoektocht naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Met zijn metaaldetector is hij nog regelmatig op pad. Indrukwekkend zijn de getuigenverslagen van enkele inwoners uit Haarle die de oorlog heel bewust hebben meegemaakt. Annie te Wierik–Knobben beleefde vooral spannende ogenblikken tijdens de razzia van 14 oktober 1944. Antoon Kemper (Passink) vertelt over het afbranden van zijn ouderlijke woning op 9 april 1945 en over het neerstorten van een vliegtuig niet ver van die woning. ‘Wakker worden, het is oorlog’ is de titel van de film waarin de zussen Tonny Nij Bijvank–Holtmaat en Marietje van Schooten–Holtmaat vertellen hoe ze de oorlogsjaren hebben beleefd.
De voorstelling op vrijdag begint om 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) en die op zaterdag om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kaartjes kosten 5 euro (inclusief kop koffie/thee) en zijn te koop bij De Buurtsuper en Spijkerman in Haarle. Telefonisch bestellen is mogelijk via 06 13307890.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.