Feestelijke onthulling ooievaarsnest Raalte

0227222_Ooievaarsnest.jpg
.

RAALTE – Burgemeester Martijn Dadema, Arjan Mengerink, directeur van Veiligheidsregio IJsselland en basisschooldirecteur Jan Willem Hendriks hebben donderdag 21 april het nieuwe ooievaarsnest bij basisschool De Vogelaar in Raalte onthuld.

Vorig jaar werden de twee ooievaars die zich op een luchtalarmpaal vlakbij de school nestelden, landelijk nieuws. Om de broedtijd van de dieren niet te verstoren, werd besloten om het luchtalarm tijdelijk stil te testen. Inmiddels is er dus een vervangende plek voor het nest gevonden bij De Vogelaar. Toen de broedtijd was afgelopen, is het nest verplaatst. De ooievaars hebben het nieuwe nest inmiddels ook gevonden.
De onthulling vond plaats in het bijzijn van de leerlingen van De Vogelaar. Vervolgens kozen Martijn Dadema en Arjan Mengerink de winnaars van een knutselwedstrijd onder de lagere klassen van de basisschool. De knutselopdracht werd gemaakt tijdens een speciaal lesprogramma over de ooievaar. Dadema: ‘’Het is erg mooi om te zien hoe dit is opgepakt. En hoe een ooievaarskoppel heeft gezorgd voor een educatief programma met een feestelijk einde.” Arjan Mengerink is het met hem eens en voegt toe: “Ik ga ervan uit dat deze vruchtbare samenwerking leidt tot een vruchtbaar resultaat op het nest.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.