Enorme natuurbrand op de Sallandse Heuvelrug ter hoogte van de Holterberg

REGIO – Op de Sallandse Heuvelrug is een grote brand uitgebroken. Het betreft een natuurbrand op de Holterberg van flinke omvang, waarvan de rook te zien is tot kilometers verderop. De politie heeft de wandelaars – die nog in gebied aanwezig zijn – opgeroepen om snel te vertrekken. Het is droog en er waait een vrij harde wind.

Ook worden mensen opgeroepen om niet te komen kijken om zo de hulpdiensten de ruimte te geven. Er staat een stuk heide in brand van om en nabij de 250 bij 500 meter, maar er zijn geen slachtoffers. Toch is het vuur nog (red. 18.30 uur) niet onder controle, het gevaar zit hem in het feit dat heide dat in brand vliegt, onder de grond kan doorbranden. Er zijn in totaal zo’n twaalf brandweervoertuigen in het gebied en met behulp van een drone bekijkt men de situatie. Bekend is inmiddels dat de brand ook op Nijverdals grondgebied woedt.

Op Twitter schrijft de brandweer dat de Handcrew Overijssel wordt ingezet, een gespecialiseerd team in natuurbrandbestrijding. Deze Handcrew komt op plaatsen waar de voertuigen niet kunnen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.