Eerste Eventing Derby bij manege Heeten

0227627_MICHIEL_MULDER_3.JPG

HEETEN – De Landelijke Rijvereniging Heeten presenteert op zondagmiddag 1 mei de eerste editie van de Eventing Derby in de manege van Heeten. Het gaat om een niet officiële wedstrijd voor ruiters en amazones die zo vertrouwd kunnen raken met de eventingsport.

Deze Eventing Derby is met name bestemd voor de beginnende combinaties die van start willen gaan in de B-klasse. Zij zullen dan ook de nodige adviezen krijgen. Normaal gesproken bestaat een eventingwedstrijd uit drie onderdelen: de dressuurproef, de springproef en de terreinproef. In Heeten vervalt de dressuurproef. De deelnemers beginnen met de springproef (acht hindernissen in de binnenmanege). Als ze die hebben gehaald, mogen ze door naar buiten waar de terreinproef wacht met twintig crosshindernissen, waaronder een waterbak, een landhek en bezembak. Het 1400 meter lange parcours gaat tevens door een stukje bos.
Initiatiefnemer Michiel Mulder (lid van LR Heeten) heeft zijn eigen eventing-trainingscentrum. Hij deed onder andere vijf keer mee aan de Military Boekelo. “Ik ben een echte eventingman en heb daarin veel ervaring opgedaan.” Hij vervolgt: “Het moet vooral een informatieve wedstrijd zijn waarbij ruiters en paarden mooi en veilig over de hindernissen gaan.”
Zo’n vijftig combinaties doen mee. De eerste start is om 12.00 uur; de laatste rond 17.30 uur. Het publiek kan alle hindernissen vanaf één plek zien.

Foto: Michiel Mulder bij een buitenhindernis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.