Dwars door Salland presenteert wandelingen rondom Lemelerberg

0226741_Wandeling.jpg
.

RAALTE – Wandelplatform Dwars door Salland heeft vier nieuwe wandelingen gepresenteerd. Die voeren stuk voor stuk over de Lemelerberg centraal, maar verkennen ook de windrichtingen eromheen. De routes zijn allemaal zo rond 12 kilometer lang.

De oostwandeling loopt een eind met de Beneden Regge mee en voert ook door Archem. De westroute gaat richting het boerenplatteland tussen Dalmsholte en Lemelerveld. De zuidroute voert over het deel van de berg waar de meesten niet zo veel zullen komen: aan de andere kant van de weg over de berg. De noordroute gaat helemaal naar Nieuwebrug en Giethmen.
Dwars door Salland biedt haar routes via GPX aan; dat betekent dat je de route kunt downloaden op een navigatiesysteem, zoals een smartphone, maar ook naar de navigatie die steeds meer mensen gebruiken voor fietsen en wielrennen. Op de site DwarsdoorSalland.nl staat een handleiding.
DwarsdoorSalland wil Salland met wandelroutes ontsluiten voor recreanten uit Salland zelf, maar ook voor toeristen die de weg minder goed kennen. Daarbij wordt gekozen voor al bestaande routes, maar ook voor zelfgemaakte routes. Meer info via info@dwarsdoorsalland.nl en dwarsdoorsalland.nl.

Foto: Dwars door Salland