De Stamhoeve viert 10-jarig bestaan met open dag

0227240_Stamhoeve.jpg
.

RAALTE – De Stamhoeve in Raalte viert op zaterdag 30 april het 10-jarig bestaan met een open dag. De deuren van de zorgboerderij aan de Wijheseweg staan tussen 11.000 en 17.00 uur open voor geïnteresseerden, familieleden en bekenden van deelnemers en logés. Bovendien opent wethouder Gerria Toeter die dag om 11.00 uur de kruidenkwekerij, die De Stamhoeve en haar deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd.

“In de tien jaar dat De Stamhoeve bestaat, zijn veel mensen er tot bloei gekomen”, zo meldt het team van de zorgboerderij. “Zoals de deelnemer die zich voor het eerst in zijn leven nuttig voelde. Of de deelneemster die vertelde dat ze eindelijk weer geluk ervaarde. Samen klussen, erbij horen, plezier maken, buitenlucht, dieren; allemaal wezenlijke ingrediënten voor de deelnemers van de dagbesteding.”
En nu is er ook de bijzondere kruidenkwekerij. Zorgboer Erwin Hartong: “We hebben meer dan zeventig soorten munt. Daar zijn we trots op, maar we zijn vooral trots dat we de kwekerij samen met onze mensen runnen. Het is prachtig om planten te vermeerderen en ze daarna te zien groeien. We doen het echt samen. Ieder heeft zijn/haar inbreng, zowel in het fysieke werk als in het aandragen van ideeën. En daar waar de een juist houdt van het tuinieren, wordt de ander blij van het verkopen van de producten.”
“Net zoals mensen hier in hun eigen tempo kunnen groeien, krijgen ook de planten de tijd”, vult zorgboerin Sylvia Willemsen aan. “Er komen geen kunstmatige middelen aan te pas. Dat resulteert in sterke, gezonde planten! Dat is eigenlijk net als met de mensen. Echte aandacht en echt contact, daar groei je van.”
De Stamhoeve heeft niet alleen een kruidenkwekerij, maar ook natuurlijke tuinen en een paddock paradise met vijf paarden. Tijdens de open dag kan er gestruind worden door de tuinen, laat de paardenbegeleidster zien hoe er op een natuurlijke manier met de paarden omgegaan wordt en kan er genoten worden van de eigen kruidenthee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.