De bucketlist van Hans heeft een vinkje erbij

0227574_HansRuiterII.JPG
.

HEETEN/RAALTE – Hans Ruiter uit Heeten is weer terug op aarde. Hij meldt het lachend. Want wat heeft hij genoten. Afgelopen zaterdagavond trad hij als ‘Gewoon Hans’ met zijn show ‘Sorry da’k oe lastug valle’ op in het Hoftheater in Raalte.

Het ging om een project van hem en zijn vriendengroep Mag 7. De show was, toen die eerder dit jaar werd aangekondigd, binnen een uur uitverkocht. Veel podiumervaring had hij niet; Hans deed eerder mee aan een toneelvoorstelling van Ars Longa en stond daarna nog twee keer op de planken tijdens de Ponyweek. En zaterdag dus in een uitverkocht Hoftheater met een avondje streekcabaret door, volgens hemzelf, een beetje een ‘brommerig type’. “Wat we in een maand of vijf tijd uit de grond hebben gestampt, heeft zaterdag een staart gekregen”, vertelt hij. “Het was fantastisch om te doen, maar wel hard werken. Zo’n theater heeft toch een andere dynamiek dan de Ponytent. Ik moest er voor de pauze behoorlijk aan trekken om het publiek op gang te brengen, maar daarna ging het stukken beter.” Voor Hans was het een soort bucketlist-dingetje. Hij meldt dan ook: “Het was in principe een eenmalig project. Ik weet het, dat is geen volmondig ja of nee, maar ik denk dat we het hierbij houden. Donderdag komen we met Mag 7 bij elkaar. Als het goed is, houden we hier namelijk wat geld aan over. Dat moet donderdag blijken. En als die opbrengst er is, geven we die weg aan één of meerdere goede doelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.