Carolien Jonkman: Energie vanuit de aarde

Ons lichaam heeft energielijnen, meridianen genaamd en het is goed voor onze gezondheid als de energiedoorstroming in deze meridianen in balans blijft om ons fysieke lichaam te blijven voeden. Wij lopen op de aarde, wonen in een huis op de aarde. Zo heeft ook de aarde allerlei energielijnen en is er tussen jou, je woonplek, omgeving en de aarde een energie-uitwisseling. Een woonhuis kan bijvoorbeeld positief of negatief beïnvloed zijn door de vorige eigenaren. Als je je verdiept in de inzichten die zo’n energiewisseling kunnen opleveren, zal het je verder helpen in je ontwikkeling en/of gezondheid.

Rond mijn zevende levensjaar kon ik niet goed slapen, was ik onrustig. Mijn moeder belde toen een meneer die de verschillende aardstralen veranderde. Ik leerde van hem. Iedereen in het gezin, de plek en omgeving had invloed op deze krachten vanuit de aarde, dus ook ik. Hoe jong ik ook was, ik was innerlijk zoekend naar ‘wie ben ik’. Ik had allerlei ervaringen waar ik moeilijk woorden voor kon vinden. Mijn hoofd bleef malen over hoe ik met alles wat ik meemaakte het beste kon omgaan. Dus de energie vanuit de aardelijnen kon moeilijk door mij heen, mij voeden en tot rust brengen. Vooral ‘s nachts als we diepe ontspanning nodig hebben om de gezondheid te behouden. In en om energielijnen van de aarde en die van mij, dus in de uitwisseling van ons kwamen (een soort van) knopen te zitten. Dat was ziekmakend.

Op een boerderij in de buurt wilden de koeien niet gaan liggen. Door problemen in de omgeving stond het water in de weilanden te hoog om goed mals gras te maken en om de aarde-energielijnen van de koeien te voeden en rust te geven. Daarnaast speelden er voor de bewoners veel pittige emotionele kwesties. Emotioneel ‘stond het water hen aan de lippen’. Voor de koeien en hun melkproductie was het ziekmakend.

Er zijn ook veel positieve aardelijnen. Onze basiliek De Heilige Kruisverheffing is een plek die op veel positieve energielijnen van de aarde is gebouwd. In het Rooms-Katholieke geloof maakte men hoge torens zodat de mens de goddelijke krachten uit de hemel en die van de aarde gemakkelijker konden ‘innemen’. Natuurlijk hebben de gedachten, emoties en gedragingen van de mensen die voor deze omgeving zorgen een invloed op de sfeer daar. In onze basiliek ervaar ik vaak veel energiebollen. Soms is dat energie van mensen die hun moeilijkheden aan God geven. Dat kan al veel verlichting brengen. De bollen gaan omhoog de torens in en keren dan weer neutraal naar beneden. Adem rustig en neem deze energie tot je. Een fijne uitwisseling gewenst!

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.