Begeleiders gezocht voor Gezond Natuur & Cultuur Wandelen in Raalte

RAALTE – IVN Overijssel en Stichting Gezond Natuur Wandelen zijn van plan om te starten met een nieuwe wandelgroep in Raalte. Voor deze Gezond Natuur & Cultuur wandelingen zijn vrijwilligers nodig. Op dinsdag 10 mei is er voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst in het Annahuis.

Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert al enkele jaren wandelingen in verschillende provincies. Die zijn toegankelijk voor iedereen die meer wil bewegen. Het gaat hierbij vooral om de combinatie van bewegen en natuurbeleving. In Overijssel zijn in samenwerking met IVN Overijssel al Gezond Natuur Wandelgroepen opgestart in Deventer en Ommen.
De Raalter wandelgroep wordt opgezet in nauwe samenwerking met de gemeente, Sportbedrijf Raalte, WijzWelzijn en het Hoftheater.
Voor deze wandelingen zijn begeleiders nodig. Zij bepalen vanaf welke plaats en op welk tijdstip er wekelijks een uurtje kan worden gewandeld. Onderweg kunnen ze iets over de natuur of cultuurhistorie vertellen. Hiervoor hoeven ze geen expert te zijn. Alle begeleiders krijgen namelijk gratis drie korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving.
De bijeenkomst in het Annahuis is voor geïnteresseerde vrijwilligers. Aanvang is om 19.30 uur. Aanmelding via www.ivn.nl/provincies/overijssel/informatiebijeenkomst-gezond-natuur-wandelen-in-raalte. Voor meer informatie zie www.gezondnatuurwandelen.nl of neem contact op met Thea Peters (t.c.peters@ivn.nl) of Erna Klok (e.klok@wijz.nu).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.