Aspergediner in de tent bij de Weerd Asperges

RAALTE – Voor het derde jaar op rij slaan Jeroen de Weerd (Aspergebedrijf de Weerd) en Joost Meijerink (Van De Partij Catering & Organisatie) de handen ineen voor de organisatie van het Aspergediner (of brunch). Dat vindt dit jaar plaats in de weekenden van zaterdag 23 en zondag 24 april en vrijdag 6 en zaterdag 7 mei.

“Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het weer op het bedrijf zelf te houden,” vertelt Jeroen. “De eerste keer hebben we het georganiseerd in de sorteerruimte bij De Weerd Asperges. Vorig jaar vond het diner plaats in de kassen van De Weerd Asperges aan de Velsdijk in Wesepe. De voorgaande twee edities werden echter georganiseerd in coronatijd en hadden we te maken met restricties en coronamaatregelen, maar die zijn nu vervallen. Vandaar dat we de gezelligheid en sfeer opzoeken in een tent bij ons bedrijf.”
Daar bereiden de koks van Van De Partij Catering het vijfgangendiner ter plekke. “De chefkok heeft een verrassend menu samengesteld”, vertelt Joost. “In samenwerking met Wines & Welcome hebben we een speciale wijnkaart gemaakt, zodat de bezoekers kunnen genieten van de meest optimale wijn-spijs combinaties. Natuurlijk starten we met een welkomstdrankje. Daarna volgt een amuse en aansluitend de andere gangen. De tent kan aan alle zijden dicht en is verwarmd.”
De gasten worden door medewerkers van de Weerd Asperges meegenomen naar de aspergebedden en naar de winkel/sorteerruimte om hen alle ins en outs over het aspergeteeltproces te vertellen.

Feesten

De tent wordt in de tweede week van april geplaatst en blijft ruim een maand lang staan. Daardoor is het ook mogelijk om op andere momenten besloten aspergediners of brunches (voor minimaal dertig gasten) te houden. Verder is het mogelijk om de compleet ingerichte tent te boeken voor een eigen (bedrijfs)feest. Graag reserveren vooraf. Alle informatie en het menu is te vinden op www.vandepartij.nl/asperge. Daar kan men ook reserveren. Aanschuiven bij het diner kost 49,50 euro; bij een brunch 35 euro. Die bedragen zijn exclusief de drankjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.