Alle woningen SallandWonen voorzien van rookmelders

Alle woningen SallandWonen voorzien van rookmelders

RAALTE – Vanaf 1 juli moeten alle woningen op elke woonverdieping (met verblijfsruimte) een rookmelder hebben. SallandWonen heeft inmiddels alle woningen aangepakt. Overal zijn rookmelders gecontroleerd, vervangen en/of geplaatst. De operatie is in 2018 begonnen en heeft ruim drie jaar geduurd.

“Wij vinden veilig wonen belangrijk,” stelt Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen. “Om die reden vinden wij ook dat het controleren of rookmelders goed werken en de vervanging als dat nodig is onze verantwoordelijkheid is.” In het verleden ging SallandWonen hier anders mee om. Het plaatsen van rookmelders was een service, waarbij de huurder zelf voor het vervangen van batterijen moest zorgen. “Voor huurders is dit niet altijd makkelijk. Wij merkten dat veel rookmelders niet meer gebruikt werden, terwijl een goed werkende rookmelder levens kan redden.”
Al met al hebben de monteurs rond de 12.500 rookmelders geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.