Actie Springplank Heino levert ruim 7.900 euro op voor Salland voor Oekraïne

0226070_Oekraine_Springplank_cheque.JPG
.

HEINO/RAALTE – Een bedrag van tussen de 2.000 en 3.000 euro, dat had directeur Marieke ter Haar van openbare brede school De Springplank in Heino verwacht als opbrengst van de sponsorloop die haar leerlingen enkele weken geleden hadden georganiseerd; het werd uiteindelijk een bedrag van ruim 7.900 euro. Dat geld gaat helemaal naar Stichting Salland voor Oekraïne. Vrijdag werd de cheque overhandigd.

“Het idee kwam van de kinderen zelf via onze eigen Kinderraad. Een sponsorloop en dit goede doel passen goed bij onze school. Bewegen vinden we hier heel belangrijk, maar we leren de kinderen ook kijken naar anderen in deze wereld”, zo vertelde Ter Haar die zelf met enkele collega’s ook meeliep. De bekendmaking van het grote bedrag, tot dat moment nog onbekend voor de leerlingen, leverde een daverend applaus op.
Rob Aa van Stichting Salland voor Oekraïne kwam graag naar Heino om de cheque in ontvangst te nemen en de kinderen te vertellen over wat de pas zes weken bestaande stichting allemaal doet. “Ik ben inmiddels al op zes scholen geweest en voor volgende week liggen er verzoeken vanuit Schalkhaar en Nijverdal. En ook het Carmel College Salland en Landstede zijn druk bezig, weet ik.”
Voor de nu al zo’n driehonderd vrijwilligers zijn het toch al drukke weken. Anderhalve week geleden werden er twee grote trucks met hulpgoederen ingeladen die inmiddels hun lading veilig hebben gelost in Polen. Vorige week woensdag werd de inzamellocatie aan de Marktstraat 13 na een fikse ombouw geopend als uitgiftelocatie annex winkel voor de Oekraïense vluchtelingen die inmiddels in heel Salland zijn ondergebracht. Deze bijzondere winkel is met steun van sponsors ingericht en gezellig gemaakt door vrijwilligers die de Oekraïners ook persoonlijk helpen en ondersteunen bij het uitzoeken van goederen, van kleding en schoenen tot levensmiddelen en speelgoed.

Klein koffertje

De winkel werd woensdag officieel geopend door wethouder Gerria Toeter van Raalte, terwijl burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe enkele feestelijke taarten van de bakker op de hoek mocht aansnijden. “We hebben elk product voorzien van de Oekraïense naam. Er zijn veel kinderen naar Nederland gebracht door hun ouders met vaak niets meer dan een klein koffertje. Jullie kunnen je wel voorstellen hoe moeilijk het is voor die kinderen in een vreemd land met een taal die je niet spreekt”, zo vertelde Aa aan de kinderen van de Springplank.
Behalve geld (NL88 Rabo 0354 5534 53 ten name van Stichting Zonneschijntocht omdat het openen van een eigen bankrekening juridisch veel tijd vergt) zijn hulpgoederen zoals kleding en levensmiddelen ook nog steeds welkom. Die kunnen van woensdag tot en met vrijdag van twee tot vijf uur ’s middags ingeleverd worden aan de Lifgerusstraat (oude pand Curves). Ook vrijdagavond (van zeven tot negen) en zaterdag (van elf tot drie uur) is hier iedereen welkom.

Foto: Rob Aa van de stichting Salland voor Oekraïne kreeg van de vier leden van de ‘Kinderraad’ van de Springplank in Heino een cheque van meer dan 7.900 euro aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.