4 cryptomunten die het de afgelopen maanden goed hebben gedaan

(Advertorial)

(https://unsplash.com/photos/aX1hN4uNd-I)

We hadden het er eerder al over dat Ethereum goed meebokst in de cryptowereld. Eind 2021 behoorde het tot het lijstje van cryptomunten die de snelste groei konden voorleggen. De afgelopen maanden zagen talloze cryptomunten hun koerswaarde dalen. Dat is ongetwijfeld het gevolg van de algemene vertwijfeling bij de belegger, een gevolg van de mondiale, politieke gebeurtenissen. Ethereum hield echter heel goed stand. Ook andere cryptomunten hebben het de afgelopen tijd niet slecht gedaan en gedroegen zich stabiel of maakten zelfs winst. We benoemen er vier en we geven een woordje uitleg.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, meteen ook de bekendste cryptomunt in Nederland, gedroeg zich de afgelopen tijd relatief stabiel. Relatief, want volatiliteit is nu eenmaal eigen aan de cryptomarkt. Hoewel de piek van november 2021 al even achter ons ligt, is de algemene tendens sinds januari 2022 stijgend. De bekendste cryptomunt wordt voornamelijk gebruikt om online betalingen uit te voeren en dat zonder dat er een financiële instelling nodig is om deze betaling af te handelen. Investeren in Bitcoin kan via alle exchanges en via platforms als bitcoin prime, een gewaardeerd handelsplatform dat zeer krachtige algoritmen gebruikt en dat goed wordt beoordeeld door reviewers.

Tether (USDT)

De cryptomunt Tether (USDT) is een cryptomunt die sinds juni vorig jaar een bestendige groei laat zien. Dat is natuurlijk geen toeval. Deze digitale munt is namelijk ontworpen als spiegelmunt voor de Amerikaanse dollar. Het is een zogeheten stablecoin, verankerd aan de koers van de Amerikaanse dollar. Als de Amerikaanse dollar het goed doet, doet ook Tether het goed. Deze tokens worden uitgegeven door Tether Limited, de organisatie die zijn CEO deelt met de Bitfinex-cryptobeurs. Omdat elke USDT-token gelijkstaat aan een Amerikaanse dollar volgt het netjes de dollarkoers en kan het worden gebruikt als een manier om zich in te dekken tegen de volatiliteit die eigen is aan de cryptomarkt. De afgelopen maanden heeft deze munt dan ook zijn meerwaarde bewezen. Uiteraard is niet alleen Tether een voorbeeld van zo’n stablecoin. Ook bijvoorbeeld de USD Coin (USDC) dient dit doel.

Terra (LUNA)

Een andere cryptomunt die het de laatste maanden goed heeft gedaan, is Terra. Dit is een blockchain-protocol dat stablecoins die aan fiatgeld zijn gekoppeld (zie eerder) gebruikt ter aandrijving van wereldwijde betalingssystemen. Het koppelt met andere woorden de voordelen van fiatvaluta’s als Tether aan de censuurbestendigheid van populaire munten als Bitcoin. Sinds 2020 worden er talloze stablecoins aangeboden, waaronder ook stablecoins die aan de speciale trekkingsrechten van het IMF zijn verbonden. De LUNA-token gebruikt men ter stabilisatie van de stablecoins. Wie over LUNA-tokens beschikt, beschikt ook over stemrechten.

Avalanche (AVAX)

De AVAX-token heeft zich de afgelopen maanden opvallend stabiel gedragen. Het gaat om de native token van het Avalanche-platform. Dat platform wordt gebruikt om decentrale financieringstoepassingen op te zetten en om de handel door middel van smart contracts mogelijk te maken. Het werd onder andere opgericht door de ervaren informaticus Emin Gün Sirer die in het verleden ook al sterk betrokken was bij de schaalvergroting van Bitcoin. De token is vrij te verhandelen via de grote en bekende exchanges.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.