25-ste editie van Deventer op Stelten met ruim 130 voorstellingen

0226017_Close-Act_-_3_-_foto_PR.jpg
.

DEVENTER – De 25-ste editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ biedt van vrijdagavond 1 tot en met zondagmiddag 3 juli maar liefst 130 nationale en internationale topvoorstellingen. Die vinden plaats in de historische binnenstad van Deventer en op vijftien locaties in en rondom het centrum.

Het wordt een feestelijke jubileumeditie die net iets anders is dan je van het festival gewend bent. Welke theatergroepen precies naar Deventer komen, wordt begin mei bekend gemaakt.Eén tipje van de sluier kan de organisatie al wel oplichten: Close-Act (foto) komt terug.
Deventer op Stelten moest dit jaar nog wel rekening houden met de naweeën van de coronapandemie. Het grote spektakel op de pleinen als de Brink en Grote Kerkhof wordt daarom in een ander jasje gegoten. De grootschalige voorstellingen vinden dit jaar in het Worpplantsoen én op locaties buiten het centrum plaats. Daarnaast zullen veel ‘kleinere’ en mobiele voorstellingen de binnenstad kleuren en de bezoekers verrassen. Op die manier kunnen alle voorstellingen doorgaan, mochten er toch onverhoopt restricties komen. Nieuw dit jaar is het onderdeel Poolshoogte. Hierbij kun je een weekend lang jong talent zien schitteren in het Havenkwartier. Het Theaterschip heeft verschillende productiehuizen uit het hele land uitgenodigd om met jong talent een heel weekend theater te maken. Het programma wordt aangevuld met jonge makers geselecteerd door de artistiek leider van Deventer Op Stelten.

Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl

Hoogtevrees

Even een pauze nodig van het buitentheater? Tijdens Deventer Op Stelten zorgt het Burgerweeshuis weer voor het festival ‘Hoogtevrees’ in het Worpplantsoen. Op het programma staan onder meer optredens van Mauskovic Dance Band, Snapped Ankles (postpunk), muzikale orkaan Kameel, The Shivas (eigenwijze popliedjes) en ‘BurgerBeurs Act’ Oh Whale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.